De perfecte thuiswerkplek

De perfecte thuiswerkplek

Thuis werken is momenteel iets wat we vaker doen dan voorheen. Dit heeft met de situatie rond Covid te maken. Veel mensen ervaren het ontbreken van de reistijd zeer positief en richten daarom graag een fijne werkplek aan huis in. Hoe fijner je werkplek hoe hoger de productiviteit. In dit artikel geven we een aantal leuke en handige tips.

Hoe kies je de juiste bureaustoel?

bureaustoel

Sommige werkgevers stellen een bureaustoel ter beschikking. Is dit voor jou niet het geval of wil je gewoon meer esthetiek, let dan goed op welke stoel je kiest. Ons advies is in elk geval een zitting die een beetje flexibel is. Zo vormt de rugleuning zich naar jouw rug en geeft meer ondersteuning. Wat denk je bijvoorbeeld van de Bat eetkamerstoel. Deze is optioneel met een zitkussen of zelf helemaal gestoffeerd verkrijgbaar. Daarnaast biedt het onderstel een aantal extra opties zoals wieltjes, een 4 ster of 4 poten. Liever geen leuning? Ga dan voor de Beetle.

Bekijk hier onze collectie stoelen

Wat is een fijn bureau?

Bureau

De juiste hoogte is mega belangrijk voor je houding achter je thuiswerkplek. De meeste tafels worden tegenwoordig afgeleverd met 74cm hoogte. Maar er zijn ook eettafels die op 72cm worden gemaakt. Let daarom goed op. Aan een eettafel zit je meestal maar een uurtje; achter je bureau een groot deel van de dag. Kijk daarom streng naar je houding. Je wilt rechtop zitten, zonder gebolde rug, en het liefst recht vooruit kijken naar je scherm. Dit voorkomt allerlei klachten aan je nek en rug.

Bekijk hier onze collectie tafels

Hoe richt je een thuiswerkplek in?

Als je inmiddels een goed bureau en fijne stoel hebt gevonden dan blijven er vaak nog wel wat vragen over. Hoe richt je een thuiswerkplek het beste in? Zorg in elk geval voor voldoende natuurlijk licht. Plaats indien mogelijk het bureau voor het raam. Een goede gemoedstoestand zorgt voor een goede productiviteit. Licht, maar ook een plantje op je bureau kunnen hier een goede bijdrage in leveren.

thuiswerkplek

Vermijd afleiding. Heb je een kamer over in huis? Reserveer deze dan voor jouw werk en ga niet aan de keukentafel zitten. Heb je geen kamer over probeer dan een tafel op een plek in huis te zetten die je specifiek voor werk reserveert. Loop je hiervan weg dan ben je namelijk ook weer echt thuis. Je wilt natuurlijk niet van je hele huis een kantoor gevoel maken.

Als laatste geven we toch nog graag mee als tip voor thuiswerkers. Neem pauze en ga dan even een stukje lopen. Wanneer je thuis aan het werk in een focus zit kun je nog wel eens vergeten dat beweging erg goed voor je is. Zet daarom een wekker op je telefoon en neem die pauze tussendoor.


Reageer

Let op, reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst om spam te voorkomen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like Bekijk alle artikelen