Design van natuurlijke materialen

Design van natuurlijke materialen

Je huis inrichting met natuurlijke materialen zorgt voor een warm en relaxed gevoel. Hoe komt dit? Natuurlijk hoef je niet over te stappen op dikke houten antieke meubelen! Scandinavisch design kent prachtige slanke ontwerpen van natuurlijke materialen. In dit blog noemen we onze favorieten en gaan we dieper in op een natuurlijke sfeer in je interieur.

design van natuurlijke materialen

Een fijne sfeer met natuurlijke materialen

Een wandeling in het bos geeft een zeer kalmerend gevoel. De natuurlijke materialen van hout, steen en aarde geven rust. Dit komt door een mix van kleur en textuur die je ook in je interieur kunt toepassen. Hieronder geven we een aantal prachtige voorbeelden van meubelen afgewerkt met leder, hout en natuursteen.

Meubelen met leder

ks chair

Ons favoriete merk met lederen meubelen is toch wel OX Denmarq. De ontwerpen van Dennis Marquart zijn toegankelijk waardoor ze in vele interieur stijlen passen. De dikke ossen huiden krijgen met de tijd een prachtige patina en worden hiermee alleen maar mooier. Het kroonstuk uit de collectie is de KS lounge stoel. Het klassieke vlinderstoel ontwerp zit heerlijk en is een echt statement in je interieur.

Meubelen van hout

c-chair

Wanneer je een houten meubelstuk gaat uitzoeken kom je waarschijnlijk in het begin wat grove ontwerpen tegen. Scandinavisch design staat voor tijdloze slanke lijnen. Ook in houten meubelen zijn deze terug te vinden. Wat denk je bijvoorbeeld van dit prachtige ontwerp van Marcel Gascoin uit 1947? De C-Chair is een eetkamerstoel met een tijdloos design waarbij duidelijk het vakmanschap in meubelontwerp te zien is. De zitting van deze uitvoering is gemaakt van French Cane, maar hij is er ook in andere versies. Deze walnoot houten afwerking is onze favoriet!

Floema table

Dat je niet voor een volledig houten meubelstuk hoeft te gaan om een warme sfeer te creëren bewijst deze mooie bijzettafel uit de collectie van Wendelbo. De Floema tafel met het walnoot houten blad combineert super met het zwarte onderstel.

Meubelen van natuursteen

epic eettafel

Natuursteen in je interieur straalt grote luxe uit. Dit komt omdat er veel werk zit in het halen van de steen uit een groeve tot het verwerken van een mooi glad gepolijst blad. Eén van de meest gebruikte natuursteen soorten voor meubelen is marmer. Hoewel het een steen is waar je goed voor moet zorgen wordt deze toch vaak uitgekozen vanwege haar mooie lijnen. Onze collectie kent tal van tafels met een marmeren blad.

We laten je graag kennis maken met een andere steensoort in de Epic tafel uit de collectie van Gubi. De steen die hier is gebruikt is Travertine, een kalksteen die ontstaat bij warme bronnen. Deze steen zit vol mineralen en heeft een unieke uitstraling die je niet veel ziet. De Epic tafel is dan ook één van de meest luxe tafels uit onze collectie. Een prachtig ontwerp van GamFratesi geïnspireerd op de Griekse oudheid. De tafel weegt maar liefst 123kg.


Reageer

Let op, reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst om spam te voorkomen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like Bekijk alle artikelen