Huis van het jaar 2021

Huis van het jaar 2021

We zijn het enorm groot fan van de Britse tv serie Grand Designs. Deze is ook op de Nederlandse tv te volgen. De presentator Kevin McCloud neemt je met zijn heerlijke stem en verwonderlijke blik mee langs prachtige huizen.

House of the year

Het programma house of the year is een korte serie waarin ieder jaar door de Royal Institute of British Architecture wordt gezocht naar het beste nieuwe huis in Brittannië. Grand Design volgt hen waarbij een short list wordt opgesteld en uiteindelijk een winnaar bekend wordt gemaakt.

house on the hill

Voor elke design liefhebber een lust om naar te kijken. Ook om er inspiratie uit op te doen natuurlijk.

Bekijk hieronder de video met de winnaar House on the Hill. 

Bron: YouTube

House on the Hill

Het huis op de heuvel is een combinatie van oud en nieuw. Grote contrasten tussen een traditioneel Farmhouse en een moderne woning met strakke zwarte lijnen. Een gekke combinatie die perfect samenwerkt.

Van binnen is niet te zien wat nu oud en nieuw is. Niets is recht. De wanden, maar ook daglichten in het dak hebben geen rechte hoeken. De jury was hier enorm van onder de indruk. Het voelt open en luchtig waarbij altijd meerdere ramen in een ruimte voldoende licht vangen.

Het huis is in 10 jaar gebouwd door steeds uit te breiden. Het slotstuk is de prachtige tuin met een omsloten zwembad door een muur zoals die vroeger gebouwd zou worden zonder cement.

Wat vind jij van dit huis? Laat het ons weten in de reacties hieronder.


1 reactie


  • Mara

    Wat heerlijk om te kijken. Ik kijk die afleveringen ook wel eens van Grand Designs. Mooie inspiratie.


Reageer

Let op, reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst om spam te voorkomen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like Bekijk alle artikelen