Messing als stijlelement

messing als stijlelement

De laatste jaren heeft het metaal messing een sterke comeback gemaakt. Vroeger werd messing als een minder kostbare versie van koper gezien. Tegenwoordig vinden we de goud gele kleur ook gewoon een stuk mooier dan het rood geel van koper. Messing als stijlelement gebruiken is een goed idee als je extra luxe en warmte zoekt in je interieur.

Naast deurklinken en oude kranen zien we messing veel terugkomen in meubelen en lampen. Wil je liever geen grote aanpassingen? Ook zien we steeds meer accessoires van messing. Zo kun je eenvoudig wat luxe toevoegen aan je interieur. Hieronder laten we enkele van onze favorieten aan je zien.

Een luxe bureaulamp

De 5321 bureaulamp voor Gubi is een ontwerp uit 1938 maar nog altijd een zeer actueel item. Het ontwerp is van Paavo Tynell en is zeer karaktervol. De messing schaal is geïnspireerd op een schelp. De lichtbron die er onderuit steekt is geïnspireerd op een parel. Het geheel maakt een luxe design object.

5321 bureaulamp

Meubelen van messing

Een meubelstuk van messing maakt een grote impact op de uitstraling van je interieur. Bedenkt daarom vooraf goed waar je het in terug laat komen. Deze Coin tafel bijvoorbeeld heeft een gebrand messing afwerking op de voet. Zonder dat dit te opdringerig overkomt geeft dit toch het gewenst effect wanneer je zoekt naar luxe. 

wendelbo coin tafel

Accessoires van messing

Wil je graag messing in je interieur? Begin dan met wat accessoires. Een mooie kandelaar, een schaal of een messing afwerking op bijvoorbeeld een spiegel geven al snel luxe aan je ruimte. Probeer altijd een groepje accessoires samen te zetten en wissel hierin materialen af. Combineer bijvoorbeeld aardewerk, RVS en messing samen.

Wat denk je bijvoorbeeld van deze Randaccio spiegel? Een prachtig ontwerp van Gio Ponti uit 1925 met zijn herkenbare kroontje. Hij ontwierp dit object voor zijn eigen appartement in Milaan.

randaccio spiegel

Op zoek naar een ander item van messing? Gebruik dan ons zoekveld in de menubalk en typ hier messing. Laat ons jouw favoriete item weten!


Reageer

Let op, reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst om spam te voorkomen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like Bekijk alle artikelen