Reduce Single Use

Reduce Single Use

Onze webwinkel is 10 jaar geleden gestart met een missie tegen de wegwerpmentaliteit. Dit thema is belangrijker dan ooit want wie het nieuws volgt weet dat onze oceanen vol liggen met plastic. Waar de mens op het land kiest voor gemak van een plastic flesje of tas beland vaak via de rivieren in de zee. Een enorme plastic soep die langzaam afbreekt tot micro deeltjes en door vissen worden gegeten. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de zeedieren die we eten al vol zit met deze plastic deeltjes. Wanneer je geniet van Sushi dan zit je dus indirect je eigen plastic tasje weer op te eten. Dat moet echt stoppen!

ocean cleanup

RESEA Project

Plastic afval preventie

Er zijn mooie initiatieven voor het opruimen van dit plastic. Maar veel beter is nog om te zorgen dat er niet meer bij komt. Dit kun je eenvoudig doen door producten te mijden die gemaakt zijn voor eenmalig gebruik. Reduce Single Use. Neem je eigen tas mee naar de winkel, gebruik je eigen drinkfles en vul deze bij. Heel eenvoudig eigenlijk en je maakt er een grote impact mee. Je kunt deze gedachte in je voordeel gebruiken door een mooie design thermosfles of koffiebeker aan te schaffen. Aangezien je bij ons bent gekomen dan gaan we er vanuit dat je houdt van design. Wat is er dan leuker dan het dagelijks mee te nemen.

drinkbekers eva solo

Drinkbekers en koffie mokken van Eva Solo

Het Deense merk Eva Solo maakt al jaren BPA vrije drinkflessen. Dit zijn de schadelijke weekmakers die in je water kunnen komen wanneer je jouw flesje in de zon laat staan. Ze maken ook prachtige thermosflessen en koffie mokken voor onderweg. Laat ons je enkele voorstellen. De Urban To Go koffie beker en de Cool Thermosfles voor zowel warme als koude dranken. Neem voortaan dus graag jouw eigen beker mee als je een koffie to go gaat halen! Hiermee help je de natuur enorm en dat waarderen wij.

urban to-go beker

Urban To Go koffiebeker

cool thermosfles

Cool Thermo drinkbeker

Plastic recycling

Afsluitend doen we graag een verzoekje. Scheidt jij je afval al? Bij ons in Den Haag is het bijvoorbeeld super makkelijk. Bij veel containers in de wijken staan namelijk aparte glas, papier en plastic containers. Hiermee geef je plastic een grote kans op recycling. Ja, want er zitten ook positieve kanten aan plastic. Het is super gemakkelijk te hergebruiken. Zo komt het niet in ons milieu en misschien wordt het wel een prachtig nieuw design product.

Bekijk ook de docu van National Geographic, Before the Flood.


Reageer

Let op, reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst om spam te voorkomen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like Bekijk alle artikelen