Scandinavisch interieur

scandinavisch interieur

Een Scandinavische interieur. Wat is dat nu precies. Wanneer je wel eens op vakantie bent geweest in het hoge Noorden weet dat er strenge winters zijn. Ook het zonlicht is er schaars, hoe hoger je komt. Het interieur is dan ook erg belangrijk. Een plek om te ontspannen. Maar ook een plek die verbonden is met de natuur.

Eigen meubelen maken

Scandinavië is op plekken erg dun bevolkt. Daarom zijn mensen er op zichzelf aangewezen. Huizen zijn van oudsher gemaakt van dikke houten balken en meubelen die met veel zorg zijn gemaakt. Want, immers hoef je het object dat maar ééns te maken. Ondanks dat door de welvaart het voor iedereen wel mogelijk is meubelen te kopen en een huis met goede isolatie te laten maken, blijft toch het idee bestaan in de cultuur van zuinig om te gaan met de materialen. Dit kenmerkt dan ook een modern Scandinavisch interieur.

Onze favoriete meubelen voor een Scandinavisch interieur

 Nikari

De collectie van Nikari staat wat ons betreft het dichtst bij de kernwaarde zoals hierboven beschreven. Kleinschalige productie van echt meubel vakwerk in een tijdloos design.

Fjordfiesta

Een prachtig merk uit Noorwegen, Fjordfiesta. Bekend van haar spijlen lounge stoelen. Daarnaast ook een aantal luxe fauteuils zoals deze 1001 AF. Heel duidelijk dat één stoel genoeg is om een interieur te laten spreken.

Asplund tati desk

Asplund is een nog relatief jong merk maar de ontwerpstijl zit diepgeworteld in de Zweedse roots. Begonnen met een interieur winkel en uitgeroeid tot een producent van tijdloos Scandinavisch design zoals deze Tati Desk.

Jouw eigen Scandinavische interieur

Wil je zelf ook aan de slag met een Scandinavisch interieur? Dat kan ook in Nederland of België. Probeer altijd de kernwaarden vast te houden die we eerder benoemde in dit artikel. Ga uit van een warme gezellige omgeving. Verbonden met de natuur. En ga uit van hoge kwaliteit objecten die je maar ééns hoeft aan te schaffen. Het resultaat zal een lichte woning zijn met prettige materialen. Relatief weinig objecten die in harmonie super samenwerken voor een Hygge (gezellig) plek.

Meer lezen over wat is Scandinavisch design op een eerder geschreven artikel. En bevelen we ook graag aan het project Reduce Single Use waar we reeds aandacht aan hebben gegeven.


Reageer

Let op, reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst om spam te voorkomen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like Bekijk alle artikelen