Scandinavische eetkamer

Scandinavische eetkamer

Hoe creëer je een Scandinavische eetkamer? Daar gaan we het in dit artikel over hebben. Wonen en koken wordt steeds meer met elkaar vermengd en we zien dan ook steeds vaker een mooie woonkeuken. Hoe richt je deze eetkamer in op Scandinavische wijze.

Scandinavische eettafel

Je hoofditem in de woonkeuken is natuurlijk de eettafel. Hier zit je het liefst met vrienden en familie en brengt de ruimte samen. Een Scandinavische eetkamer kenmerkt zich door eenvoud en gezelligheid. Dit lijken tegenpolen. Een Scandinavische kamer draait om rust. Wanneer je een ruime eettafel kiest van hoge kwaliteit en natuurlijke materialen als hout of natuursteen dan zal deze warmte uitstralen naar de rest van de kamer. De Scandinavische eettafel is vaak tijdloos ontworpen met strakke lijnen. Lees ook ons artikel over de ronde eettafel.

scandinavische eetkamer

Op deze foto is de uitschuifbare S-Table te zien. Een ingetogen kleurpalet met veel hout.

Scandinavische woonkeuken

Scandinavisch wonen kenmerkt zich door een prettig huiselijk gevoel bereikt met zo min mogelijk. Dat lijkt best een lastige opgave. Wanneer je gaat voor natuurlijke materialen in de woonkeuken, het liefst van hoge kwaliteit, dan zul je zien dat het al snel warm aan voelt. Vanwege de vele bossen in het hoge noorden is hout een veel gebruikt materiaal. Ga dan ook voor een houten vloer die je door laat lopen in de keuken. Dit creëert minder onderbrekingen en dus rust. Kies alleen objecten die echt iets toevoegen. Kies een ingetogen kleurpallet van wit en aardetinten. Ga voor een mooie tijdloze tafel met stoelen. Plaats eventueel een vloerkleed of een dressoir voor je bijzondere servies. Je zult zien dat wanneer je echt hout, wol of natuursteen gebruikt dit al voldoende de ruimte vult voor een gezellige woonkeuken.

scandinavische woonkeuken

In deze woonkeuken is de Functionals Kumpel tafel gebruikt. Strakke lijnen met een rustig kleurpalet. Heb je de vloer al gezien van natuursteen?

Scandinavisch dineren

Zorg voor rust op tafel. Je Scandinavische eetkamer is natuurlijk pas compleet met mooi servies op tafel. Committeer je tot 1 set servies van hetzelfde ontwerp. Hiermee krijg je een luxe Scandinavische uitstraling op tafel en kan alle aandacht naar het gezellig samen eten.


Reageer

Let op, reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst om spam te voorkomen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like Bekijk alle artikelen