Stemlite, de nieuwe collectie van Bill Curry

Stemlite, de nieuwe collectie van Bill Curry

Gubi is een Deens design merk met een aantal unieke ontwerpen. De bekendste zijn de ontwerp series van Gamfratesi en Space Copenhagen. Gubi haalt ook eerdere ontwerpen terug in productie. Zo kun je prachtige mid-century ontwerpen van Amerikaans – Europees design nieuw verkrijgen. Door deze mix heeft Gubi een prachtige luxe collectie met zowel een mooie basis design uit het verleden met een groeiende blik op de toekomst.

pacha

De Stemlite lamp

In dit artikel willen we je graag kennis laten maken met de Stemlite lampen serie van de Amerikaanse ontwerper Bill Curry. Een bijzondere verlichting serie uit 1962. De lampen kenmerken een tijdperk uit de jaren 60 en 70 waar men vol was met een reis naar de maan. Bill Curry heeft een achtergrond in luchtvaart design en gebruikt dit in zijn ontwerpen van de Stemlite. Onder zijn eigen Los Angeles design label Design Line brengt hij de Stemlite op de markt.

Portret van Bill Curry

Portret van Bill Curry

Een trendsettend ontwerp

De Stemlite lampen vormen één geheel. Voorheen bestond een staande lamp uit een voet met een kap. De Stemlite laat deze prachtig in elkaar over vloeien alsof het één object is. Het ontwerp wordt uitgeroepen tot ‘most influential lamp of the year’ door Industrial Design Magazine in 1965. De lamp werd gebruikt op de set van de Star Trek tv serie en bleef uiteindelijk tot 1977 in productie.

Bill Curry in zijn studio

Bill Curry in zijn studio

Stemlite bij Gubi

We leven in een bijzondere tijd. In de jaren 1960 lande de eerste mens op de maan. In 2024 wil Elon Musk de eerste mens laten landen op Mars. We kijken terug naar de jaren ’60 en laten ons inspireren voor vandaag. Julie Silliman, een familielid van Curry, ziet dit zo en is blij te zien dat de Stemlite eindelijk weer in productie is.

stemlite tafellamp

De jaren 1960 kent veel optimisme. De Stemlite is geïnspireerd op de organische vormen uit de natuur. De stam van een bloem met hierop een prachtige knop is duidelijk terug te zien in het ontwerp. In deze bijzondere tijd kunnen we een optimistische en prettige thuis sfeer goed gebruiken. Daar werkt dit ontwerp zeer goed aan mee.

stemlite hanglamp

Jacob Gubi, de eigenaar en creatief directeur van het merk, is trots en blij deze vergeten design held uit de jaren ’60 terug te kunnen brengen. De lamp is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen waaronder een vloerlamp, tafellamp en een hanglamp.


Reageer

Let op, reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst om spam te voorkomen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like Bekijk alle artikelen