Vikings

Vikings

Wanneer je terug gaat in de tijd en denkt aan Scandinavië, dan kom je al snel uit bij de Vikingen. Een bezoek aan Denemarken moet wat ons betreft ook altijd langs een oud Viking dorp. Enkele leuke voorbeelden zijn Ribe, een oude stad waar ze een nederzetting uit de 8e eeuw hebben nagebouwd.

Vikings, de serie

Wil je nu al genieten van het wilde leven uit de tijd van de Vikingen? Bekijk dan eens de serie Vikings van HBO. Hier volg je de hoofdpersoon Ragnar Lodbrok. De activiteiten in het Vikingen dorp maar ook zijn verovering tochten naar bijvoorbeeld Engeland. Het verhaal in deze serie is sterk geromantiseerd maar geeft wel de ruwe sfeer van die tijd mooi weer. Vikings kun je vinden op diverse streaming diensten.

vikings

De geschiedenis van Ragnar Lodbrok

Wil je meer van de geschiedenis weten van Ragnar Lodbrok? Bekijk dan eens onderstaande video. Een korte documentaire. De geschiedenis is lastig te achterhalen want er is niet veel opgeschreven. Wanneer je leest over Ragnar dan komt hij veel voor in de geschiedenis, maar vaak zijn dit verhalen uit tweede hand.


Reageer

Let op, reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst om spam te voorkomen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like Bekijk alle artikelen