De nieuwe collectie van Pholc

de nieuwe collectie van pholc

De nieuwe Turner 65 hanglamp

De collectie van Pholc is vooral bekend van de Mobil hanglampen en de Hans vloerlamp. Recentelijk is hier de mooie Romb tafellamp bijgekomen. De nieuwe toevoeging aan de collectie zijn we enorm enthousiast over, de Turner 65 hanglamp.

de nieuwe collectie van Pholc

De Romb (links) en de nieuwe Turner hanglamp (rechts)

De lamp is gemaakt van gespoten Polymer. Hiermee kan de lamp worden toegepast in de horeca en op kantoor, naast de huiselijke omgeving. De lamp straalt haar licht omni directioneel. Wat betekend dat het licht alle kanten op vloeit. De Turner 65 is mooi wanneer hij uit staat, of wanneer hij brandt. Het minimalistische ontwerp heeft namelijk een prachtig sculpturaal effect. Als een hangend kunstwerk in de ruimte.

Turner hanglamp eetkamer

De Turner 65 hanglamp in de eetkamer

turner hanglamp slaapkamer

De Turner 65 hanglamp in de slaapkamer

turner hanglamp woonkamer

De Turner 65 hanglamp in de woonkamer

Broberg & Ridderstråle

De ontwerpers van de Turner 65 zijn Broberg en Ridderstråle. Mats Broberg en Johan Ridderstråle zijn een design duo, gevestigd met hun studio in Stockholm, Zweden. Ze werken aan diverse design en architectuur projecten waarbij een bepaalde emotionele waarde ontstaat. Herkenning en symbolen van betekenis vind je terug in de communicatie van de ontwerpen van hun hand.

De inspiratie komt vaak uit het dagelijks leven. Het heden en het verleden botst. Een emotionele en rationele benadering schuurt. En dat is precies wat het dagelijks leven is.

Zowel Mats als Johan studeren af aan de Konstfack University of design. Ze ontvingen diverse prijzen en onderscheidingen zoals de Swedish Art Council working grant. Het werk van Broberg & Ridderstråle is te zien op tentoonstellingen in Tokio, Milaan en Londen.

Meer van Pholc

Benieuwd naar meer producten van Pholc? Sterk Online is officieel dealer voor dit Zweedse design merk en heeft dan ook al haar producten in de collectie. Bekijk ze hier in onze webshop.

Wat vind je van de nieuwe Turner 65 hanglamp? Laat het ons weten in de reacties of deel hem op social media.


Reageer

Let op, reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst om spam te voorkomen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like Bekijk alle artikelen