Design filosofie achter de Angel kruk

Design filosofie achter de Angel kruk

De Angel kruk is een ontwerp van Gry Holmskov. Met een achtergrond in architectuur en meubelmaker werkt ze aan meubel ontwerpen en product design. Gry Holmskov werkt vanuit haar studio in Copenhagen waar ze ook de Angel kruk ontwierp. In dit blog meer hierover.

 Gry Holmskov studio

De Angel Stool is ontworpen met de sculpturale vormen van het menselijk lichaam als inspiratie. Het ontwerp is elegant, klassiek en tijdloos. De zachte, organische vorm taal van het ontwerp staat haaks op het harde materiaal dat is gebruikt, staal.

Een sculpturaal design object

De Angel kruk is een prachtig, sculpturaal object. Terwijl het ook praktisch functioneert als een kruk om op te zitten. De zitting haalt haar stevigheid uit de uitgewaaierde voet. Een bijkomend voordeel is dat nu je voeten onder de zitting geplaatst kunnen worden voor extra comfort. De naam van de kruk refereert aan de schaduw die deze kruk maakt op de vloer, namelijk die van een engel.

sculpturaal design

Een eco design strategie

Tijdens de creatie van de Angel kruk komt Gry met een perfecte eco-design strategie. De kruk is namelijk gemaakt van één enkel materiaal. Hierdoor is het perfect te recyclen maar verkleint het ook een groot aantal schakels in de productie keten. Hiermee past het uitstekend in de collectie van Møbel Copenhagen met hun visie op een duurzaam en kwaliteit product.

Door het verlengen van de levens span van een product krijgt het een minder grote impact op de omgeving, en dat is belangrijk.

eco design

De Angel product serie

De Angel kruk was het eerste ontwerp uit de collectie. Later aangevuld door de Angel tafel en tevens een hoge uitvoering van de kruk die als barkruk kan worden gebruikt.

angel kruk

Bekijk hier de Angel kruk in onze webshop.


Reageer

Let op, reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst om spam te voorkomen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like Bekijk alle artikelen