Design geïnspireerd op de natuur

design geinspireerd op de natuur

Inspiratie voor design kan overal vandaan komen. Veel ontwerpers halen hun inspiratie uit de natuur. De natuur in Scandinavië is indrukwekkend en kalm tegelijk. Een setting die veel indruk maakt. Een plek waar je tot rust komt. Een plek waar ideeën komen. In dit blog noemen we enkele producten uit onze collectie die zijn geïnspireerd op de natuur.

Design geïnspireerd op het dierenrijk

mammoth chair

Toen we de collectie van het Deense NORR11 aan het toevoegen waren aan onze webshop viel op dat bijna alle stoelen verwijzingen hebben naar dieren. Het leuke was dat de namen van deze stoelen ook echt terug te zien zijn in het ontwerp. De Buffalo, hier zie je de horens van een buffel. De Elephant, hier zie je de grote oren van de olifant in de rugleuning. En de Mammoth, waar een grote zware en wijze kop in de rugleuning is terug te vinden.

beetle plastic dining chair

De Beetle stoelen uit de collectie van Gubi zijn een ontwerp van GamFratesi. De zitting en rugleuning van deze stoel is heel duidelijk geïnspireerd op het schild van een kever. De stoel is er als eetkamerstoel, barkruk en lounge stoel.

Verlichting geïnspireerd op de natuur

acorn hanglamp

De Acorn hanglamp uit de collectie van Northern is een fraai object gemaakt van aluminium en een mooi contrasterend stuk hout. Dit wordt geleverd in twee soorten zodat je zelf nog kunt kiezen welke je gebruikt. De Acorn is, zoals de naam al aangeeft, geïnspireerd op een eikel. De noot en het hoedje zie je heel duidelijk terug in het ontwerp. Nu je dit weet wordt het design wat ons betreft alleen maar interessanter.

grasshopper vloerlamp

De Grasshopper leunt achterover, klaar om zijn prooi aan te vallen. Als lamp doet hij het ook goed wat ons betreft. Een absoluut iconisch ontwerp van Greta M. Grossman.


Reageer

Let op, reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst om spam te voorkomen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like Bekijk alle artikelen