Hoe maak je een Scandinavisch interieur gezellig?

Hoe maak je een Scandinavisch interieur gezellig?

Je kent vast wel het woord Hyge wat gezelligheid of huiselijkheid betekend. Dit is iets wat veel Scandinaviërs van hun interieur vinden. Vind je het lastig om je interieur gezellig te maken ook al heb je tal van design klassiekers? Lees hieronder dan een aantal van onze tips.

Eenvoudig kleurpalet

Kies een eenvoudig kleurenpalet en vul dan aan met accenten. Hiermee breng je wat huiselijkheid zonder dat het ten koste gaat van je mooie strakke uitstraling. Denk hierbij aan een paar kussens of een gekleurde lamp. Houd je grote meubelen in een neutrale tint dan kun je ook wat makkelijker wisselen van uitstraling wanneer je jouw groene kussens zat bent.

eenvoudig kleurpalet

Hier zie je een eenvoudig kleurpalet met slimme toepassing van natuurlijke materialen.

Natuurlijke materialen

Gebruik hout, wol of natuursteen. Door het toevoegen van natuurlijke materialen voelt je interieur warmer en gezelliger aan. Laat natuurlijke materialen terugkomen in je meubelen of lampen of voeg eenvoudig wat accessoires toe zoals een warm plaid van wol of een houten schaal. Ga voor contrasten. Heb je een strakke vloer, gebruik dan warme meubelen. Heb je bijvoorbeeld een houten vloer, hou dan je inrichting minimalistisch voor die heerlijke Scandinavische look.

natuurlijke materialen

Ook in een strak interieur maak je het gezellig door gebruik van wol, natuursteen en hout.

Planten in je interieur

Ook wanneer jouw meubelen bestaan uit prachtige buizen frames en je hebt een gepolijst beton vloer kun je jouw interieur gezellig maken. Kies ook dan voor natuurlijke materialen maar dan in de vorm van planten. Bestel jouw kamerplanten eenvoudig online via Studio Plant. Wij kiezen graag voor een Ficus of Palm die gemakkelijk te onderhouden is en een sterk karakter hebben.

planten in je interieur

Hier zie je hoe zelfs een grote lobby in een kantoor gezellig kan worden met planten.

In dit blog hebben we afbeeldingen gebruikt met items uit de collectie van Gubi. Deze zijn via onze webshop te bestellen. We adviseren graag over verschillende stoffen en items die nog niet online staan via de klantenservice.


Reageer

Let op, reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst om spam te voorkomen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like Bekijk alle artikelen