Hoeveel mensen passen er om een ronde tafel?

Hoeveel mensen passen er om een ronde tafel?

Een vraag die wel veel krijgen is hoeveel mensen passen er om een ronde tafel. De meeste tafels in onze collectie hebben een diameter van 120cm en voor veel mensen lijkt dit klein hoewel je er prima met 4 mensen rond kan dineren. We hebben tafels oplopend tot een diameter van 150cm waar je wel met 6 mensen omheen past.

Voordelen van een ronde eettafel

Een lange eettafel kan vaak iets meer mensen bedienen maar een ronde tafel heeft ook een aantal voordelen. Zo eet je veel intiemer met elkaar omdat alle gezichten naar elkaar toegewend zijn. Er zal vaker onderwerp na onderwerp worden besproken i.p.v. allerlei gesprekken door elkaar. Daarnaast staat een ronde tafel ook erg leuk in het interieur. Een lange tafel staat vaak in het midden van de eetkamer waar een ronde tafel ook uit het midden kan voor een veel speelser effect.

Hoeveel mensen passen er aan een ronde tafel?

Uiteraard zijn er wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Heeft jouw ronde tafel een poot op elke hoek of een poot in het midden. De stoelindeling wordt al een beetje bepaald door het aantal tafelpoten waar je met één poot in het midden iets meer vrijheid hebt. Een armleuning aan een stoel zal ook iets meer ruimte innemen waar je dus rekening mee moet houden.

Hieronder een lijstje met de diameter van de tafel en het aantal mensen dat erom past:

 Diameter tafelblad Aantal mensen
90 cm 2 personen
100 cm 3 personen
110 cm 3 - 4 personen
120 cm 4 personen
130 cm 4 - 5 personen
140 cm 5 personen
150 cm 6 personen

Onze favoriete ronde tafels

Graag doen we je een aantal leuke aanbevelingen uit onze collectie. We hebben tafels met diverse tafelbladen van bijvoorbeeld hout, natuursteen of glas. Deze Scandinavische ronde eettafels zijn toe te passen in diverse interieur stijlen dankzij hun tijdloze design.

dining table round

De Gubi Dining Table Round is een ronde tafel met een diameter van 120 cm. De tafel heeft 4 houten poten met een blad verkrijgbaar in hout fineer of natuursteen. Hier zien we de prachtige uitvoering met zwart houten onderstel en Grey Emperador marmer blad.

big o table

Wil je iets bijzonders dan mag de Big O zeker niet op je lijstje ontbreken. Het unieke onderstel van deze tafel maakt hem zeker een opvallende verschijning. Kies uit RVS, zwart of messing zoals op deze foto. Het blad is verkrijgbaar in marmer.

coin table

Meer een fan van minimalisme? Dan denken wij dat de Coin tafel hier perfect aan voldoet. De stevige voet met gebrand messing stijlelement loopt smal toe. Het strak afgewerkte blad van 120cm in diameter doet je comfortabel dineren tot wel 4 personen. Een mooi ontwerp van studio 365 North voor Wendelbo.

gubi 2.0 round table

Liever een groter formaat? Dit ontwerp van de Gubi 2.0 ronde eettafel gaat tot wel 150cm in diameter. Met een dikke ronde poot staat hij erg stevig. Het blad is verkrijgbaar in hout fineer, natuursteen of glas met messing afwerking zoals hier te zien. Een erg luxe ronde tafel waar je tot wel 6 mensen om kunt plaats nemen.


Reageer

Let op, reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst om spam te voorkomen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like Bekijk alle artikelen