Scandinavische woonkamer

Scandinavische woonkamer

Foto: Fjordfiesta Scandia Senior Vipp

Een woonkamer is een plek waar we veel tijd in doorbrengen. Een Scandinavisch interieur geeft rust. Dat is vaak wat we zoeken in de woonkamer. Rust en ontspanning. Daarom geven we in dit blog een aantal tips over het inrichten van de woonkamer op Scandinavische wijze.

Less is more

Hoog in het Noorden zijn de materialen beperkt. De afstanden zijn groot en daarom is er geen overdaad aan producten zoals wij dat kennen. Met name in de jaren 50. Er kwam een restrictie op het gebruik van hout. In die periode zien we dan ook veel ontwerpen met slanke metalen buizen ontstaan.

handwerk

Hoe een stoel nog altijd met de hand wordt gemaakt. MR01 Initial Chair voor Gubi.

Inmiddels zijn we in de 21e eeuw in staat om ook in het hoge Noorden meer materialen tot de beschikking te hebben. Alleen heeft men nog altijd de traditie weten vast te houden dat het met minder ook goed kan. Hierdoor wordt er erg veel aandacht besteed aan 1 enkel item. De kwaliteit is hoog, daarom hoeft het ook niet snel vervangen.

Hygge

Hygge is een Deens woord dat zoiets betekend als gezelligheid. Maar dan op een Scandinavische manier. Je voelt je er prettig en ontspannen. Je voelt je thuis. De meeste mensen nemen dit woord heel serieus bij de inrichting van hun huis in Scandinavië. Het is er immers koud in de winter en vroeg donker. Daarom is een prettige woonkamer super belangrijk.

Tijdloos design

Oké, een Scandinavische woonkamer is dus warm en gezellig, maar met weinig objecten kunnen we concluderen. Dat zal voor de meeste van ons even wennen zijn. Toch als we je een aantal voorbeelden geven van een Scandinavische woonkamer zullen de meeste mensen zeggen: 'oh, wat mooi'.

Dit komt door de kalmte en tijdloos design objecten. Ze voelen prettig aan, gemaakt op de menselijke maat. 

Scandinavische zithoek

Een Scandinavische zithoek. Stoel: Little Big / Salontafel: Gear

Asplund

Woonkamer met objecten uit de Asplund collectie.

Kwaliteit vs Kwantiteit

Zou jij uit de voeten kunnen met een Scandinavische woonkamer? Een stapje terug in het aantal meubelen, maar een stapje omhoog in kwaliteit. Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Meer over Scandinavisch design lees je in een eerder geschreven artikel hier.


Reageer

Let op, reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst om spam te voorkomen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like Bekijk alle artikelen